داستان صندوق چوبی برای جاسوس اسرائیلی

داستان صندوق چوبی برای جاسوس اسرائیلی به گزارش کاراموند «فرزاد بازُفت» در هنگام بازگشت به بریتانیا در فرودگاه دستگیر و به سلول انفرادی در زندان «ابوغُریب» انتقال پیدا کرد. در اول نوامبر سال ۱۹۸۹، ۶ هفته پس از دستگیری، وی در مقابل دوربین های تلویزیونی نشانده شد و به جاسوسی برای اسراییل اعتراف کرد. نهایتا در ۱۰ مارس ۱۹۹۰ در یک محاکمه یک روزه در پشت درهای بسته، به اعدام محکوم شد.



به گزارش کاراموند به نقل از ایسنا، «امیر سرتیپ کامبیز زندی» در کتاب خاطرات خود با عنوان «زیارت با دستان خالی» درباره اعدام یک جاسوس اسرائیلی توسط صدام روایت می کند: یک روز همه بچه ها دور روزنامه حلقه زده اند، گفتم: «چه خبره؟!» گفتند: «یک جاسوس ایرانی انگلیسی تبار دستگیرشده به نام فرزاد بازفت. و به افترا ارسال اخبار فوق سری از تأسیسات اتمی و شیمیایی عراق به خارج، به دستور صدام حسین به دار آویخته شد.»

فرزاد بازُفت با نام کامل «فرزاد رباطی بازفت» خبرنگار ایرانی تبار مقیم در کشور انگلستان بود. وی در سال ۱۹۹۰ میلادی در سفری به عراق توسط نیروهای امنیتی رژیم صدام حسین دستگیر شد و در تاریخ ۱۵ مارس در زندان ابوغریب به جرم جاسوسی برای اسرائیل به دار آویخته شد. او بعد از انفجاری که در پایگاه نظامی حله در جنوب بغداد رخ داد و سروصدای زیاد بپا کرد.

به کمک یک پرستار بریتانیایی به نام «دافنه پریش» سفر کرد. تصاویری از محل انفجار تهیه کرد و از خاک آنجا نمونه برداری کرد. وی در هنگام بازگشت به بریتانیا در فرودگاه دستگیر و به سلول انفرادی در زندان «ابوغُریب» انتقال پیدا کرد. در اول نوامبر سال ۱۹۸۹، ۶ هفته پس از دستگیری، در مقابل دوربین های تلویزیونی نشانده شد و به جاسوسی برای اسراییل اعتراف کرد. نهایتا در ۱۰ مارس ۱۹۹۰ در یک محاکمه یک روزه در پشت درهای بسته، به اعدام محکوم شد. حکم اعدام او پنج روز بعد اجرا شد و جنازه وی در یک صندوق چوبی برای خانواده وی فرستاده شد.

مفسرین و تحلیلگران اردوگاه درافتادن صدام با غرب و بخصوص انگلستان را به فال نیک گرفتند، و گفتند شاید سبب آزادی اسرا شود. یک روز در لابلای روزنامه ها کلمه «رسائل» توجه تحلیل گران و تحلیلگران اردوگاه را به خود جلب کرد. مفهوم آن این بود که بین سران ایران و عراق مکاتباتی درحال انجام می باشد؛ ولی هیچ کس از مضمون آن اطلاعی نداشت.

اعدام بازفت سبب خشم عمومی در غرب، انتقاد بسیار گسترده رسانه های کشورهای غربی و سازمان های مدافع حقوق خبرنگاران و همینطور سازمان های مدافع حقوق بشر از رژیم صدام حسین شده بود. به خاطر اعدام بازفت تحریم های مختلف ضد صدام شروع شد. صدام هم خویش را قدرتمند می دانست و به مردم سفارش می کرد در مقابل آمریکا و انگلیس ایستادگی کنند.





منبع:

1401/03/10
16:55:22
5.0 / 5
610
تگهای مطلب: سفر , طلا , كتاب , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
karamond.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاراموند محفوظ است

كاراموند



برند کاراموند لاکچری