برخی نمی گذارند نگارگری وارد دنیای پویانمایی بشود!

برخی نمی گذارند نگارگری وارد دنیای پویانمایی بشود! به گزارش کاراموند، حسین حبیبی هنرمند نگارگر، نمایشگاه نقش نهان را حاصل چند سال پژوهش عملی و نظری دانست و بیان کرد میتوان نگارگری را وارد دنیای انیمیشن کرد اما متاسفانه مقاومتی نسبت به این مورد وجود دارد.


حسین حبیبی هنرمند نقاش و نگارگر که نمایشگاه آثارش با عنوان «نقش نهان» در گالری عالی حوزه هنری برپا است، در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با انتخاب آثارش در نمایشگاه بیان نمود: آثار این نمایشگاه را طی سال قبل و سال جاری ترسیم کرده ام. سال ها قبل دلم می خواست تجربه نگارگری داشته باشم و بنابراین یک اثر در ابعاد بزرگ ترسیم کردم که همان اثر، نقطه شروع کار من در نگارگری شد. برای خلق و انتخاب این آثار چند سال وقت گذاشتم تا منتخبی از روشهای فنی این هنر را هم به نمایش بگذارم که حاصلش این نمایشگاه شد و مجموعه ای از تحقیقات نظری و عملی من در این هنر بحساب می آید. «نقش نهان» حاصل تأثیر از سبک های مختلف هنری است وی در جواب این که آیا در آثارش از آثار سبک قهوه خانه ای بخصوص نمایش خیر و شر در این آثار الهام گرفته یا خیر، توضیح داد: کسی که در وادی هنر و بخصوص نگارگری قدم می گذارد، باید همه هنرها شامل هنر غربی و ایرانی بخصوص فضای هنری قدما را بشناسد که نقاشی قهوه خانه ای هم بخشی از آنها است که همه اینها در ذهن من چرخ خورده است و تأثیر گرفتم اما تلاش کرده ام همه اینها را در چارچوب یک تکنیک، به وحدت برسانم. همان گونه که شما هم اشاره کردید مشخص است که فضای ذهنی من بگونه ای انیمیشنی، فانتزی شده است. نفی گذشته در هنر بسیار غلط است این هنرمند نگارگر در جواب این که آیا یک نگارگر باید از هنر و داشته های هنرمندان قدیمی و گذشتگان گذر کند؟ اظهار داشت: به نظر من، این صحبت اشتباه است و ما چیزی تحت عنوان گذر کردن نداریم و نفی گذشته در هنر بسیار غلط است؛ هنر قائل به زمان و مکان نیست. برای نمونه اهرام مصر چندین هزار سال پیش کاملا هنرمندانه طراحی و ساخته شده است؛ این هنر کیفی است و وجوهی در آن است و وقتی می گوییم «هنر برتر از گوهر آمد پدید» از همین مورد نشأت گرفته است. در واقع این که ما هنر را همچون تکنولوژی ببینیم که پیشرفته شود، اشتباه است. همین هم اکنون می توانیم آثار دوران قدیم و مکاتب را به نمایش بگذاریم، چونکه ماهیت آنها اخلاقی و انسانی است، جدا از صورت آن. در واقع ما صورت های جدیدی می توانیم خلق نماییم که تنوع دارند.
پدید آوردن صورت های جدیدی در نگارگری به جای حذف و گذر وی اظهار داشت: آثاری که از دوران صفویه به یادگار مانده است، امروز میتوان به نمایش گذاشت و بی نقص و به روز هستند، چونکه ماهیت آنها جدا از صورت شان، اخلاقی و انسانی است. ما اسیر صورت می شویم و وقتی اسیر صورت شویم وضعیت خراب می شود. ما می توانیم صورت های جدیدی پدید بیاوریم و تنوع بدهیم. در واقع، در نگارگری و هر هنر دیگری، نفی هنر یا چیزی تحت عنوان عبور یا گذر از گذشتگان هنر نداریم اما ما می توانیم صورت های نو به وجود بیاوریم و بخصوص در نگارگری، نباید از مبانی اصولی و ابتدایی این هنر عبور کرد. حبیبی اظهار داشت: من بعنوان یک نگارگر ایرانی، باورم بر مبنای باور اهورایی و توحیدی است یعنی به یک عقل کل قائل هستم و در همان وادی سیر می کنم که این محدودیت نیست و هنرمند هر چه را که دوست داشته باشد می تواند بعنوان اثر خلق کند اما با عنایت به انسانیت و اخلاق. من خودم را بعنوان انسانی که اسیر نفسش بشود و بخواهد فقط به خودش فکر کند، نمی بینم چون مسائل و موضوعات هستی فراتر از من است و من باید از آنها درس بگیرم تا کار کنم. نگارگری چطور در انیمیشن جان بگیرد؟ وی با اشاره به اینکه در حوزه انیمیشن فعالیت داشته است، در رابطه با آشنایی اش با انیمیشن و ارتباط این هنر با نگارگری توضیح داد: خیلی سال پیش تقریبا ۲ دهه گذشته، این طرح را من عرضه دادم که میتوان از نگارگری بهره برد و نگارگری را وارد پویانمایی کرد؛ این همان کاری است که چینی ها انجام دادند یعنی نقاشی سنتی خودشان را انیمه کرده اند اما در ایران متاسفانه مقاومتی نسبت به این مورد وجود دارد. تا هنرمند و ایده پرداز مورد حمایت قرار نگیرد، آن اتفاقی که باید رخ نمی دهد. برای نمونه طرح اولیه ماشین پورشه با ۴ خط ساده آغاز می شود و سپس در چند مرحله به نتیجه می رسد. اتفاقاً میتوان با عنایت به فرم و حال و هوای نگارگری ایرانی، انیمیشن کار کرد و این اتفاق واقعا شدنی است. حبیبی در انتها اظهار داشت: فضای انیمیشن دوبعدی است اما کاراکترهای آن به شکل سه بعدی ترسیم می شوند که به فضای دوبعدی آورده می شوند؛ ازاین رو ما به جهت اینکه نگارگری را به انیمیشن درآوریم باید ابتدا سه بعدی آنرا طراحی نماییم و به فضای دوبعدی بیاوریم و فضای حجمی را به فضای سطحی انتقال دهیم. در بیانیه نمایشگاه «نقش نهان» آمده است: «نگارگری یا همان نقاشی ایرانی اسلامی ریشه در باورهای توحیدی دارد. در این جغرافیای اهورایی، هنرمند را با عقل مدعی میانه ای نیست، چونکه او عقل کل خداوند متعال را پذیرفته است. پس بی شک در عالم کثرت مستغرق نخواهد شد. نمایشگاه حاضر، عرض حالی است در قاب نگارگری که بنا ندارد به عناصر زمینی معطوف بماند، چونکه جستجوگری در معنای پدیده های خلقت شورآفرین است و ماهیت عالم خلقت، حرکت و بالندگی است. حال کائنات چنان است که آنی و لحظه ای ثابت نیست و هنرمند را به مقامات متعدد می کشاند. هنرمند نگارگر با همه عالم کار دارد و عالم هستی فضای تنفس هنرمند است و می گوید: به جهان خرم از آنم که جهان خرم از اوست.» نمایشگاه آثار نگارگری حسین حبیبی با عنوان «نقش نهان» که به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری تدارک دیده شده است، تا ۶ بهمن ۱۴۰۳، روزهای شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۸ در گالری عالی حوزه هنری برپاست.


منبع:

1403/11/07
12:24:24
5.0 / 5
334
تگهای مطلب: ایران , تكنولوژی , مد , نمایش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کاراموند در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
karamond.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاراموند محفوظ است

كاراموند



برند کاراموند لاکچری

با کاراموند، خاص باشید ، تجمل را تجربه کنید. کاراموند: برای خاص پسندان