ماموریت شبیه سازی گرانش ماه پرتاب شد
کاراموند: شرکت «بلو اوریجین» با پرتاب موشک «نیو شپرد» برای شبیه سازی گرانش ماه، نخستین ماموریت در نوع خودرا در فضای زیرمداری انجام داد.
به گزارش کاراموند به نقل از ایسنا، شرکت «بلو اوریجین»(Blue Origin) متعلق به «جف بزوس»(Jeff Bezos) روز چهارم فوریه موشک زیرمداری «نیو شپرد»(New Shepard) قابل استفاده مجدد را در ساعت ۱۱ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی از تاسیسات پرتاب خود در غرب تگزاس پرتاب کرد.
به نقل از اسپیس، این پرتاب یک هفته دیرتر از برنامه ریزی اولیه بود. بلو اوریجین از تلاش روز ۲۸ ژانویه به سبب آب وهوای نامطلوب و مشکل در سیستم اویونیک موشک صرف نظر کرد.
پرتاب نیو شپرد، ماموریت بدون سرنشین «NS-29» بلو اوریجین را شروع کرد که بیست ونهمین پرواز این موشک تا به امروز بود. پرواز به خوبی انجام شد و هم تقویت کننده و هم کپسول برای فرود ایمن به زمین بازگشتند. با این وجود، یکی از سه چتر نجات نیو شپرد هنگام فرود بطور کامل باز نشد، اما در جریان پخش زنده این پرواز، مفسران پرتاب تاکید نمودند که کپسول برای فرود ایمن با کمتر از سه چتر نجات طراحی شده است.
دو مرحله نیوشپرد شامل تقویت کننده و کپسول کمی بالاتر از ۲.۵ دقیقه بعد از پرتاب، بموقع از هم جدا شدند. تقویت کننده کمی بالاتر از هفت دقیقه بعد برای فرود عمودی روی سکوی فرود به زمین بازگشت و کپسول نیز حدود ۱۰ دقیقه بعد از پرتاب با چتر نجات در صحرای غبارآلود غرب تگزاس به زمین نشست.
کپسول در طول پرواز، نیروی گرانش ماه را شبیه سازی کرد که نخستین بار برای ماموریت نیو شپرد بود. کپسول این کار را با چرخش حدود ۱۱ بار در دقیقه به مدت تقریباً دو دقیقه انجام داد و با شلیک رانشگرهای کنترل واکنش خود به آن رسید.
بلو اوریجین در شرح ماموریت قبل از پرواز نوشت: این چرخش برای ۳۰ محموله تحقیقاتی ماموریت اجرا شد که ۲۹ مورد از آنها فناوری های مربوط به ماه را آزمایش کردند. این فناوری ها را می توان در ۶ گروه اصلی دسته بندی کرد که عبارتند از استفاده از منابع درجا، کاهش گرد و غبار، سیستم های پیشرفته سکونت، حسگرها و تجهیزات دقیق، فناوری های فضاپیماهای کوچک و سیستم ورود و فرود.
بگفته بلو اوریجین، بالاتر از نیمی از محموله های NS-29 توسط برنامه فرصت های پرواز ناسا پشتیبانی می شود. اطلاعات مربوط به محیط ماه برای ناسا مهم هستند، برای اینکه این آژانس فضایی در تلاش است تا بوسیله برنامه «آرتمیس»(Artemis) خود، حضور دائمی انسان را روی ماه و اطراف آن ممکن کند.
منبع: كاراموند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب