در گفت گوی ایسنا با معاون فرهنگی دانشگاه بیان شد؛

توضیح درباره حواشی اكران یك فیلم در دانشگاه اراك

توضیح درباره حواشی اكران یك فیلم در دانشگاه اراك به گزارش كاراموند اكران فیلم سینمایی ˮداركوبˮ در دانشگاه اراك، اینروزها سروصدای زیادی براه انداخته است و گفته می گردد كه این سروصداها و اعتراضاتی كه به دنبال آن در صفحات شخصی عوامل ساخت فیلم عنوان شده و بازتاب های رسانه ای كه این مورد داشته ناشی از شكل خاص نمایش این فیلم در این دانشگاه بوده است.


علیرضا بهرامی معاون فرهنگی دانشگاه اراك در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، ضمن تكذیب آنچه "خاموش نكردن چراغ های سالن نمایش فیلم داركوب به لحاظ حضور دختران و پسران دانشجو در این سالن" عنوان شده بود، اظهار نمود: در طول سال تحصیلی حداقل 60 فیلم در این دانشگاه اكران می گردد و در سال تحصیلی جاری در سالن آمفی تئاتر دانشكده علوم پایه دانشگاه اراك كه محل اكران فیلم داركوب بوده حداقل 15 فیلم اكران شده است.
بهرامی اظهار نمود: روال نمایش فیلم در دانشگاه اراك اینگونه است كه یا انجمن های علمی مبادرت به اكران فیلم های مستند در جهت رشته تحصیلی خودشان می كنند یا كانون های فرهنگی یا تشكل ها در این خصوص اقدام می كنند.
وی اظهار نمود: تشكل ها در یكسال گذشته برای جذب مخاطبان بیشتر، مقداری به سمت نمایش فیلم روی آورده اند و درخواست اكران این فیلم هم توسط انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه اراك به هیات نظارت داده شده بود. این هیات هم با اكران فیلم مشروط به همكاری كانون فیلم و عكس دانشگاه اراك، موافقت كرده بود.
بهرامی درمورد اعتراض تهیه كننده فیلم به عدم رعایت حقوق این فیلم اظهار داشت: وقتی هیات نظارت با درخواست اكران فیلم توسط تشكل ها موافقت می كند در واقع فقط با اكران فیلم موافقت كرده و كانون یا تشكلی كه درخواست نمایش فیلم كرده موظف است كه حقوق مادی و معنوی فیلم را رعایت كند.
وی اظهار نمود: برپایه گفته دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه اراك، اجازه اكران دریافت شده بوده است، اما گویا تهیه كننده فیلم از این مورد اطلاع نداشته و وقتی دبیر انجمن با او صحبت كرده گفته است كه از نظر بنده مشكلی وجود ندارد.
بهرامی در ادامه با بیان این نكته كه دانشگاه ها سالن سینما ندارند و اكران فیلم در آمفی تئاتر انجام می گردد كه با سالن سینما تفاوت هایی دارد، اضافه كرد: این فیلم همچون دیگر فیلم هایی كه تابحال در این سالن نمایش داده شده اند، اكران شده است و از آنجاكه وقتی همه چراغ ها خاموش باشند، سالن بسیار تاریك می گردد و از سویی با عنایت به شیب موجود در سالن و وجود پله در سالن برای رفت و آمد، در جهت تسهیل در تردد دانشجویان، لازم است چراغ های مركز سقف خاموش و برخی چراغ ها روشن باشند.
وی ادامه داد: در این سالن یكسری چراغ پرنور در مركز سقف و یكسری چراغ در اطراف سقف سالن با هدف تردد آسان دانشجویان كار گذاشته شده است تا دانشجویان برای نشستن روی صندلی ها مشكلی نداشته باشند و این رویه ای است كه مثل دیگر فیلم هایی كه تابحال اكران شده اجرایی شده و خواهد شد. در واقع تمامی فیلم ها با همین شرایط اكران شده اند و سئوال اینجاست كه چرا تابحال اعتراضی در این خصوص مطرح نشده بود.
وی با اشاره به اینكه نور سالن تمام اكران ها همیشه همینگونه بوده است اضافه كرد: البته در اتاق فرمان این سالن ابزاری به نام "دینر" وجود دارد كه با استفاده از آن می توان نور چراغ های متصل به آنرا در این سالن كنترل و كم و زیاد كرد. از آنجاكه یك قطعه این دستگاه سوخته و از مهرماه تابحال در تعمیرگاه است و قطعه جایگزین هم هنوز فراهم نشده پس در زمان اكران این فیلم امكان استفاده از این ابزار در سالن وجود نداشته و در زمان اكران داركوب، نور چراغ های اطراف سقف در مقایسه با اكران های قبلی مقداری بیشتر بوده است.
بهرامی با تاكید بر اینكه در این سالن باردیگر فیلم اكران خواهد شد و تا وقتی دینر تعمیر نشود با همین شرایط اكران خواهیم داشت، اضافه كرد: دانشگاه می توانسته به علت خرابی دینر با اكران فیلم در این سالن مخالفت كند اما اگر مخالفت می كردیم باز همین حواشی به شكل دیگری تولید می شد و انجمن اسلامی مستقل اعتراض می كرد كه چرا با نمایش این فیلم مخالفت شده است.
وی ادامه داد: از این پس هم به فیلمی كه اجازه ارشاد را داشته باشد و رعایت مقررات در آن لحاظ شده باشد، با این توضیح كه انجمنی كه درخواست اكران فیلم را می كند قوانین و مقررات را رعایت كرده و خواهد كرد، اجازه اكران داده می شود.
بهرامی اظهار داشت: چنانچه انجمن یا دبیر انجمن از قانون تخطی كرده و اجازه اكران فیلم را دریافت نكرده باشد، كارگزاران فیلم می توانند مورد را كتبا به دانشگاه اعلام كنند. دانشگاه هم مبحث را باردیگر در هیات نظارت بررسی خواهد نمود و چنانچه تشكل در رعایت حقوق فیلم كوتاهی كرده باشد با آن تشكل برخورد می گردد.
وی با اشاره به اینكه دبیر این تشكل دانشجوی دقیق و متشرعی است درمورد جلسه ای كه عصر روز گذشته با همین مبحث با حضور دبیر انجمن اسلامی مستقل و مسئولان معاونت فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: وی در این نشست عنوان نمود كه در ارتباط با اعتراض تهیه كننده فیلم به پخش فیلم بدون مجوز آنها، عصر روز یكشنبه 11 آذر با وی صحبت كرده و مشكل حل شده است.
بهرامی اظهار داشت: برخی عنوان كرده بودند كه كل چراغ های سقف روشن بوده كه برپایه فیلم هایی كه از اكران داركوب در دانشگاه در این نشست مشاهده كردیم مشخص شد كه فقط چراغ های كنار سالن روشن بوده كه در اكران قبلی فیلم ها هم روشن بوده با این تفاوت كه به دلیل نقص یاد شده در دستگاه دینر نتوانسته بودند نور را كمتر كنند.
وی با اشاره به اینكه بنده بعنوان معاون فرهنگی در محل حاضر نبوده ام و بر این اساس این جلسه برگزار گردید تا مسئله پیگیری شود، اظهار نمود: متاسفانه عواملی از این پدیده استفاده كردند تا خوراك لازم را برای رسانه های خارجی فراهم نمایند و سبب شدند زحماتی كه در حوزه فرهنگی كشیده شده تحت تاثیر قرار گیرد. در واقع افرادی با اهداف سیاسی با هدف بهانه دادن به رسانه های بیگانه و بردن دانشگاه اراك در حاشیه مبادرت به تولید این حواشی كردند.
بهرامی اظهار نمود: دانشگاه اراك تمام زیرساخت های لازم را برای حضور و فعالیت تشكل ها بوجود آورده و خواهد نمود. این دانشگاه به لحاظ اجتماعی سیاسی فعال است و تشكل ها، كانون ها و انجمن های علمی این دانشگاه فعالیت های متنوع و مختلفی را در این راستا انجام می دهند.
وی تصریح كرد: اكران فیلم در این دانشگاه برپایه قوانین و مقررات ادامه خواهد داشت.




1397/09/13
15:22:24
5.0 / 5
4604
تگهای مطلب: اهدا , تهیه كننده , دانشگاه , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
karamond.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاراموند محفوظ است

كاراموند



برند کاراموند لاکچری