توضیح تامین اجتماعی درباره چرایی قطع بیمه راهنمایان گردشگری و فعالان صنایع دستی

توضیح تامین اجتماعی درباره چرایی قطع بیمه راهنمایان گردشگری و فعالان صنایع دستی به گزارش کاراموند مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی توضیحاتی پیرامون چرایی قطع بیمه راهنمایان گردشگری و فعالان صنایع دستی ارائه کرد و اظهار داشت: امسال حدود 4150 نفر مشمول این بیمه بودند که اگر قرار باشد بیمه شان را در سال 1401 ادامه دهیم رقمی بیش از 44 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.


مهدی شکوری در گفت و گو با ایسنا، درباره مشکلات به وجود آمده برای بیمه فعالان صنایع دستی و علت قطع این بیمه از شروع سال ۱۴۰۱ توضیحاتی ارائه و اظهار نمود: فعالان صنایع دستی به دوگونه تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دارند. نخست پوشش بیمه قالیبافان و صنایع دستی است که از سال ۸۸ شروع شد و هم اکنون حدود ۲۵۲ هزار نفر بیمه شده قالیباف و فعالان صنایع دستی را داریم.
وی ادامه داد: تعداد کثیری نیز در سنوات گذشته بازنشسته و از این لیست خارج شده اند.
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی با اعلان اینکه تا آخر سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۰۰۰ میلیارد تومان سهم حق بیمه کارفرمایی دولت بابت این قشر پرداخت نشده و باقی مانده است اظهار داشت: طبق قانون همچون ماده ۷۱ قانون احکام دائمی توسعه، اگر قرار باشد سرویس و خدماتی به بیمه شدگان ارائه شود که دولت قسمتی از سهم حق بیمه را تقبل کرده باشد، باید حتما بودجه لازم برای آن در قوانین بودجه سنواتی درنظر گرفته شود. بر این اساس تا بار مالی تامین نشود اجرا برای صندوق های بازنشستگی، ممنوعست.
شکوری افزود: با این وجود، این بیمه را کماکان ادامه می دهیم و افرادی که از گذشته بیمه ما بوده اند، مادامی که هفت درصد حق بیمه سهم خودشان را پرداخت می کنند، ما آن ۲۰ درصد سهم دولت را کماکان به حساب دولت منظور می نماییم به هیچ وجه قطعی بیمه برای این افراد نداریم.
وی با اشاره به این که مشکلات به وجود آمده برای بیمه فعالان صنایع دستی، به بیمه راهنمایان گردشگری باز می گردد که شماری از فعالان صنایع دستی نیز از این محل تحت پوشش قرار گرفته اند اظهار داشت: هم اکنون وزارت میراث فرهنگی نیز پیگیر این مساله است. سازمان هدفمندی یارانه ها ردیف بودجه ای را اعلام و ۸۷۵ میلیارد تومان تخصیص داده بودند؛ اما محل های هزینه کرد آن ردیف بودجه، در تبادل و موافقت با سازمان برنامه و بودجه مشخص می شود.
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی افزود: این ۸۷۵ میلیاردتومان را برای کارگاه های معافیت دار زیر پنج نفر، سربازی، ایثارگران و غیره که فصول و رئوس خدمات و مشمولینی که مقرر است از این کمک استفاده کنند درنظر گرفته و در آنجا تعریف کرده اند. نامه سازمان برنامه و بودجه مبین آنست که محل مصرف این بودجه کجا و برای چه کسانی باشد اما سازمانه هدفمندی، تفسیر دیگری داشت و گفته بود از محل این ردیف بودجه برای این گروه هم استفاده گردد که خب نمی گردد و امکان پذیر نیست.
وی با اعلان اینکه در حقیقت بحث میان دو سازمان هدفمندی و برنامه و بودجه است و ما وارد این مساله که این اعتبار مربوط به کدام بخش و خدمات است نمی شویم اظهار داشت: چون این بودجه، محل اختلاف بود، به ریاست سازمان برنامه و بودجه ارجاع دادیم که آنجا تصمیم گیری کنند و منتظر پاسخشان هستیم که محل هزینه کرد را مشخص کنند.
شکوری اضافه کرد: برای اینکه میان مبادله و توافقی که با تامین اجتماعی انجام شده با چیزی که وزارت میراث به دنبال آنست، به هیچ وجه همخوانی وجود ندارد و آن پول مصروف گروههای دیگری شده است که قبلا سازمان برنامه و بودجه مشخص کرده بود.
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به این که ما گروه راهنمایان گردشگری و فعالان صنایع دستی را سال قبل بیمه کرده بودیم، با تصور این که آن ۸۷۵ میلیارد تومان مختص حق بیمه این گروه است و بعد گفتند که خیر، اشتباه است و ما دیگر از شروع ۱۴۰۱ این بیمه را ادامه ندادیم اظهار داشت: همان سال قبل را هم که تقبل و پرداخت کردیم حالا محل بحث و ابهام هست تا در سازمان برنامه و بودجه، تعیین تکلیف شود.
وی در پاسخ به این که تکلیف افرادی که بیمه شان قطع شده چیست و برای جلوگیری از قطع سوابق بیمه ای شان باید چه کنند؟ اظهار داشت: فعلا چون این مساله بارمالی دارد اجازه ادامه بیمه پردازی را نداریم. امسال حدود ۲۵۰۰ فعال صنایع دستی و ۱۰۰۰ و اندی راهنمای گردشگری که در مجموع ۴۱۵۰ نفر هستند مشمول بودند که اگر قرار باشد بیمه شان را در سال ۱۴۰۱ ادامه دهیم رقمی بیش از ۴۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
شکوری اضافه کرد: به جهت اینکه در سوابق این افراد وقفه ایجاد نشود سفارش ما این است که در قالب بیمه مشاغل آزاد خودشان را به شکل خویش فرما بیمه کنند؛ بمحض این که این وضعیت در سازمان برنامه تعیین تکلیف شد، پیرو تصمیماتی که دولت می گیرد اقدام می نماییم.
وی در پاسخ به این که آیا در صورت خروج از این بیمه، امکان بازگشت و برقراری مجدد بیمه وجود دارد؟ اظهار داشت: این مورد در تفاهم با سازمان مربوط مشخص می شود و اولویت ها را آنها تشخیص می دهند و باید معرفی کنند که در این صورت آنها که محق بوده و تحت پوشش بودند در اولویت ادامه بیمه پردازی و برقراری مجدد خواهند بود.




منبع:

1401/04/10
13:40:37
5.0 / 5
2170
تگهای مطلب: خدمات , صنایع دستی , فرهنگ , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
karamond.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاراموند محفوظ است

كاراموند



برند کاراموند لاکچری