مدیر یك اقامت گاه بوم گردی تشریح كرد
نگاهی به نقش و جایگاه زنان در اداره اقامت گاه های بوم گردی
به گزارش کاراموند خراسان رضوی مدیر یک اقامت گاه بوم گردی اظهار داشت: نقش بانوان در ترویج و آموزش صنایع دستی و آداب و رسوم سنتی که در اقامت گاه های بوم گردی عرضه می شود، بسیار موثر است.
آزاده زارعی در گفت و گو با ایسنا درباب نقش زنان و اثرگذاری کارهای آنها در توسعه اقامت گاه های بوم گردی اظهار نمود: نقش زنان در اقامت گاه های بوم گردی بسیار پررنگ و اثرگذار می باشد. به عقیده من زنان در مقایسه با مردان در این مزنیه نقش پررنگ تری ایفا می کنند چونکه صنایع دستی، پختن و آماده کردن غذاهای متنوع و محلی توسط آنان انجام می شود.
وی افزود: علاوه بر این زنان نقش بسیار مؤثری در ترویج آداب و رسوم منطقه ایفا می کنند؛ به تعبیری حضور و فعالیت بانوان در اقامت گاه ها و فضاهای به وجود آمده منجر به معرفی این مجموعه های فرهنگی و گردشگری می شود.
مدیر این اقامت گاه بوم گردی بیان کرد: میزان ارتباط زنان با مهمانان اقامت گاه ها در مناطق مختلف متفاوت می باشد. در بعضی مناطق بانوان بسیار فعال و با اعتماد به نفس حضور دارند و در ارتباط مستقیم با مهمانان چگونگی تولید صنایع دستی و پخت غذاهای متنوع و محلی منطقه را برای آنها شرح می دهند.
وی افزود: ترویج فرهنگ و اهمیت حضور زنان و ارتباط مستقیم آنها با مهمانان باید به مرور زمان و به تدریج ایجاد شود. در این راستا لازم است مسئولان برگزاری نمایشگاه های بیشتر با موضوع زنان روستایی توانمند و کارآفرین و همین طور عرضه محصولات صنایع دستی آنان را مورد توجه قرار دهند تا از این طریق نقش زنان بر گردشگری و اقامت گاه های بوم گردی معرفی شود و اهمیت زنان نمود بیشتری پیدا کند.
مدیر این اقامت گاه بوم گردی درباب آموزش کارهای مختلف مخصوص تاسیس و ارائه خدمات در اقامت گاه ها اظهار نمود: متأسفانه آموزش ویژه ای درباب ارتباط گیری با گردشگران، پذیرش مهمانان و همین طور ارتباط با کارمندان و همکاران ارائه نمی گردد. بدین جهت هم اکنون عمدتاً این ارتباطات برمبنای آموزه های زندگی و تجربه های مختلف به وجود آمده و صورت می گیرد.
زارعی اشاره کرد: نباید از یاد برد که آموزش فعالیت ها و بخش های مختلف مربوط به مدیریت یک اقامت گاه بوم گردی از اهمیت ویژه ای برخوردارست برای اینکه علاوه بر آموزش روابط اجتماعی، آموزش علمی صنایع دستی ممکنست تولید صنایع دستی را افزایش داده، تسهیل کرده و تسریع بخشد. همین طور آموزش موجب خواهد شد محصولات تولید شده توسط بانوان در این مجموعه ها به گونه ای بهتر به مسافران ارائه شود. بعلاوه تلفیق غذاهای سنتی و مدرن سبب جذب افراد با سنین مختلف خواهد شد.
وی با اشاره به ترویج آداب و رسوم سنتی توسط زنان اشاره کرد: نقش بانوان در ترویج و آموزش صنایع دستی و آداب و رسوم بسیار سنتی مؤثر است؛ به شکلی که علاوه بر زنده نگاه داشتن صنایع دستی و رسوم مختلف مربوط به مناطق، سبب صادرات آن به شهرستان ها و مناطق مختلف نیز می شود. از همین مسیر آنان نسل های امروزی را با آداب و رسوم و زندگی گذشتگان آشنا می کنند که بواسطه آن نقش و ارزش خانم ها بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.
رشد سریع تر گردشگری باتوجه به مهارت و کارهای بانوان
وی اشاره کرد: بطور کلی معرفی و جلوه نقش زنان در توسعه گردشگری روستایی و صنعت گردشگری باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا ارزش و نقش خانم ها در بخش های مختلف، خصوصاً گردشگری دیده شود و بانوان مورد حمایت قرار گیرند تا در راه کسب توانمندی بیشتر حرکت کنند و امکان پیشرفت اجتماعی و فرهنگی برای آنها برقرار شود. بدین سبب توجه به مهارت ها و کارهای بانوان رشد گردشگری را تسریع می بخشد و به تبع آن بخش های اقتصادی کشور نیز رونق می یابد.
مدیر این اقامت گاه بوم گردی درباب درآمد زنان فعال در اقامت گاه های بوم گردی اظهار داشت: درآمد زنان فعال در اقامت گاه ها اغلب در امتداد مصارف خانواده شان صرف می شود و تنها تعداد معدودی از آنها درآمد خودرا صرف امور شخصی می کنند.
منبع: karamond.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب