مقتدایی تاكید كرد

لزوم اتخاذ تصمیم خوب و جامع در طرح اداره صداوسیما

لزوم اتخاذ تصمیم خوب و جامع در طرح اداره صداوسیما به گزارش كاراموند نایب رئیس كمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: به نظرم نیاز است مجلس تصمیم خوب و جامعی درباب طرح اداره صداو سیما بگیرد.


عباس مقتدایی در گفتگو با ایسنا با اعلان اینکه طرح اداره صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران از روز گذشته جهت ثبت پیشنهادات نمایندگان باز شده است و بزودی در دستور کار کمیسیون فرهنگی قرار می گیرد، گفت: کمیسیون اصلی بررسی این طرح، کمیسیون فرهنگی است و کمیسیون های امنیت ملی، اجتماعی، قضایی، برنامه و بودجه، جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بعنوان کمیسیون های فرعی تعیین شده اند.
نماینده مردم اصفهان اشاره کرد: در نظریه اداره کل تدوین قوانین مجلس، مستندات و دلیلهای مغایرت ها بیان شده و درباب مواد ۹، ۲۱، ۲۴، ۳۹، ۴۰، ۱۱ نکاتی مطرح گردیده است که حتما جهت اصلاح در دستور کار کمیسیون مربوطه قرار می گیرد.
وی ادامه داد: از زمان مطرح شدن این طرح انتقادات و ایرادات بسیار گسترده ای به ما واصل شده که غالبا اظهار داشتند به تعبیر یکی از رسانه ها، در این طرح تبدیل به معاونت اجرائی شورای نظارت شده است. به سبب اینکه بنده در دهه ۸۰ بیش از ۵۰ هزار دقیقه برنامه تلویزیونی داشته ام و با بازخوردها و نظرات رسانه ای همکاران و مردم آشنا هستم، به نظرم نیاز است مجلس تصمیم خوب و جامعی درباب این طرح بگیرد. همه امضا کنندگان این طرح درباب سازمان صدا وسیما و نحوه اداره آن دغدغه دارند.
وی افزود: باید به سمتی برویم که این طرح در امتداد اهداف والای نظام و تقویت سازمان صداوسیما باشد و از یکجانبه بودن دور شود.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: بنظر می رسد سازمان صدا و سیما نیز با محتوای این طرح موافق نیست. فعالان حوزه صدا وسیما و دست اندرکاران از این طرح گلایه هایی دارند.
وی ادامه داد: به لحاظ حقوقی اشکالات مختلفی به این طرح وارد کرده اند که مغایرت با اسناد و قوانین بالادستی نیز از نقدهای مطروحه است.
وی مطرح کرد: در همین خصوص از همه این عزیزان درخواست می کنم در اسرع وقت نکات پیشنهادی خودرا به دفتر اینجانب اعلام نمایند تا بتوانم پس از جمع بندی نظرات این افراد را به کمیسیون فرهنگی ببرم و از آن دفاع کنم. البته تا حالا مطالب زیادی آماده شده است.
مقتدایی عنوان کرد: بحث استقلال مالی صداوسیما باید برای ما بیش از هرچیز دیگری ملاک باشد تا این رسانه بتواند حرف مردم را بزند و نگران عدم تخصیص بودجه اش از سمت دولت نباشد.
وی مطرح کرد: این قانون به شورای نظارت اختیارات بیشتری در تصمیم گیری های کلان داده است و اقدامات رئیس باید با تایید این شورا باشد، درحالیکه این تغییرات مغایر با روح استقلال سازمان صداوسیما است. صداوسیما مستقل از هر سه قوه است و نه تحت اختیار سه قوه. در این طرح استقلال صدا و سیما از قوای سه گانه تصریح نشده است و با این کار اصول رسانه ای نادیده گرفته می شود. نباید طرح را به شکلی نوشت که آزادی عمل صدا و سیما در بررسی عملکرد دستگاهها و مسئولین گرفته شود.
مقتدایی مطرح کرد: دادن اختیار تصمیم گیری به این شورا بر اساس مطالب این قانون، احیانا موجب تشتت در مدیریت و اجرا می شود و سازمان را تضعیف می کند.
مقتدایی مطرح کرد: موضوع مالکیت فکری که یکی از مهم ترین موضوعات بین المللی است در این طرح دیده نشده است درحالیکه این مساله مبتلابه رسانه ملی در این سالها بوده است. موضوعاتی نظیر مالکیت عروسک برنامه های تلویزیونی که اشخاصی با طرح دعوی در این خصوص مطالبی را مطرح کرده بودند. اگر مقرر است قانونی جامع نوشته شود، حتما باید به این مشکلات مبتلابه سازمان صدا وسیما پرداخته شود و این مطالب در آن دیده شود، در طرح فعلی اشاره ای به آن نشده است.
وی ادامه داد: مسائل فراوانی از این دست در حوزه فضای مجازی و صوت و تصویر فراگیر مطرح است که در طرح فعلی، توجه و کارشناسی لازم نسبت به آنها نشده است.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: با توجه به این که مجلس تصمیم دارد نسبت به اولویت های جامعه، دستورات صحن و کمیسیون ها را تنظیم نماید؛ بنظر می رسد تعجیل در بررسی این طرح نباید اولویتی داشته باشد. به نظر برخی کارشناسان درحال حاضر اولویت فرهنگی کشور، طرح اداره صدا و سیما نیست و موضوعات بسیار مهم تری در حوزه فرهنگ وجود دارد که می تواند در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: بنده می گویم حتما باید قانونی درباب صداوسیما تدوین و تهیه شود اما قانونی که کامل باشد، به همین جهت به همراه سایر همکاران درباب این طرح اصلاحاتمان را مطرح می نماییم و در جلسات کمیسیون و صحن از اصلاحات آن دفاع می نماییم. اما بنظر می رسد خارج از این مباحث این طرح می تواند بسیار جامع تر تدوین شود.
مقتدایی در آخر اشاره کرد: نگرانی ما این است که سازمان محل گروکشی بودجه و عدم استقلال در تصمیم گیری بشود.




منبع:

1399/08/20
12:12:55
5.0 / 5
1677
تگهای مطلب: اهدا , دستگاه , فرهنگ , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
karamond.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاراموند محفوظ است

كاراموند



برند کاراموند لاکچری